İlişkilerde Mesafenin Önemi Nedir?

Partner ilişkilerinde mesafe ve mesafe ayarının, ilişkinin nasıl yaşanacağı ile ilgili tanımlayıcı bir özelliğe sahip olduğunu belirten Doğruer “Mesafe aralığı çok açık olduğunda yakınlık tehlikeye düşer. Tam tersi mesafe aralığı çok yakın olduğundaysa ilişkideki kişilerin öznelliği sekteye uğrayabilir.

        İlişkilerde mesafenin çok önemli olduğuna inanan biriyimdir. Uzak mesafe ilişkisini de çok doğru bulmuyorum. Daha doğrusu samimi bulmuyorum desem daha doğru olur. Düşünsenize yakınızda istersiniz ama yok. Uzaktan telefondan ya da başka şekilde iletişim kurulsa bile yanındaymış gibi hissettirmez. Belki bana katılmayanız vardır bu konuda onlara da saygı duyuyorum. Fakat benim kas ettiğim hangi ilişki olursa olsun yakın mesafe iyidir. 
        Bugün ailesinden uzakta yaşayan nice insan vardır. Evet, sorsanız bir telefon kadar uzağınızdadır. Ama istediğiniz an ve vakitte yanınızda olabilirler mi? Önemli olan o andır işte. İstersiniz ama yoktur. Var ama yok desek daha doğru olur. Bu da uzak mesafe ilişkisine olan bağlılığımı daha da azaltıyor. Birde bunun gönül kısmı var. Gönülden gönle bağlanmak ve aşkın sınır tanımadığı muhabbeti vardır. Tamam, aşk sınır tanımaz katılıyorum. Hiç bir mesafeyi dinlemez ve aşar buda doğru. Ama istediğinizde yanınızda olacak biri lazım hayatınızda. Çünkü hayatı bekletme ya da durdurma şansınız yok. Zamanın nasıl gideceği de malum belli olmuyor. O zaman varsa tam olmalıdır bana göre. 
        Uzak mesafe ilişkilerin bir avantajı da var tabi. Bu da yüz yüze görüşme az olduğundan tartışma ve kavga oranının daha az olmasıdır. Avantajlı olduğu kısım burasıdır. Malum her gün gördüğün birine tepki vermen ve tepki verecek bir şey bulman daha kolaydır. Uzaktaki birini çok az gördüğünden, birde hasretlik durumu olduğundan bunu dikkate alır ve tartışmalara gerek duyulmaz. Tabi ne kadar olur bu bilinmez. Sonuçta bu da ilişkiden ilişkiye değişen durumlardır.
        İlişkide uzak mesafe ya da yakın mesafe değildir. Aslında önemli olan aralarındaki ilişkinin ne kadar yakın olduğudur. Gerçekten birine bağlı isen evet o zaman nerede olursa olsun onu hisseder ve yalnız olmazsın. Hatta belki her istediğinde yanına gelecek kadar da yakın durur sana. Mesele gerçekten sana çok yakın olup olmamasıdır. Nice ilişkiler var aynı evde olup fakat aralarında kilometrelerce mesafe bulunan. Hatta yan yana oturan iki insanın aklı başka yerlerde olması da çok normal. Bu da önemli bir durum ve yıpratıcı bir şey olduğu da kesindir. 
        İnsan ilişkisinde kendine yakın ve kendisine her an ulaşabilecek birini ister. Bunun aksini isteyen kişi ilişki değil başka şeylerin peşindedir. Bunu bilmek gerekiyor. Ne olursa olsun ya da hangi koşulda olursa olsun yanınızda birileri varsa ne mutlu size o zaman. Bundan güzeli yoktur gerçekten. Var olup yok olan çok insan var ve bu insanların olmadığını daha fark etmeyen insan da var. Belki fark ediyordur ama bunu kendine söylemeye cesareti yoktur. Kim bilir. Bunu o kişinin iç dünyasını görmeden ya da aklından, kalbinden geçenleri bilmeden söylemek mümkün değildir.
        İlişkiyi yürütmenin en iyi yolu iletişimden geçer. İletişimin olmadığı ilişki sıradan ve öylesine bir hal alır. Bu alışkanlıktan başka bir şey değildir. Belki alışkanlık bile değildir. Sadece başka çare veya yol yoktur. Bu yüzden ilişki de temel taş iletişimdir. Uzak veya yakın mesafe içinde gerekli olan budur. Belki de bu yüzden uzaktan ilişki daha kolay yürüyordur. Aradaki iletişim sayesinde insanlar devam eder ve bu ilişki güzel bir noktaya gelir. Tabi şuan genel olarak uzak mesafe ilişkisini onaylar duruma geldim biraz. Benim sadece istenilen anda yanında birinin olması gerektiği ile ilgilidir. Kişi bu noktada iyi ise ve her koşula rağmen zaman bulup geliyorsa o zaman bundan iyisi yoktur. Böyle bir ilişkiniz varsa tadını çıkarın ve hiç bozulmasına izin vermeyin. Güzel ve sağlıklı bir ilişkiniz var demektir. Aynı zamanda size değer veren ve önemseyen birinin varlığı söz konusudur. 
        Bu arada şunu da söylemek istiyorum. Uzak mesafe ilişkisinde kadın veya erkek olarak ayırmadım. Yani burada karşılıklı fedakârlık olacaktır. Tek taraf çabalamayacak birlikte çaba sarf edilecek. Bugün senin ihtiyacın varsa o yanında olacak. Yarın onun ihtiyacı varsa sen onun yanında olacaksın. Bunun kadın veya erkeği de olmaz. Ortak bir payda da buluştuktan sonra da gerisi kendiliğinden gelir diye düşünüyorum. 
        Her ne olursa olsun ilişkinizde saygınız ve sevginiz sonsuz olsun. Daima sevilen ve seven olun. Mutlu bir ilişkiniz olsun. İlişkisi olmayan kişilere de diledikleri ilişkiyi bulmak nasip olsun diyelim. Sevgiyle kalın. 😊💕🌼  

Yorumlar

  1. Yo creo que es segun como se maneje una relación y cuanto tiempo van estar alejados. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Por supuesto, esto varía según la relación y la persona. Lo importante es la cantidad de respeto y amor entre ellos. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. çok da uzak olmasın tabiiii :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221